Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Akademi ödüllerinde Fox damgası

Akademi ödüllerinde Fox damgası

Akademi ödüllerinde Fox damgası09 Mart 2018 - 12:03
Fox Networks Group’un (FNG) bağlı olduğu 21st Century Fox, 90. Oscar Ödülleri’nde “The Shape of Water” ve “Three Billboards Outside Ebbing Missouri” ile tam altı ödüle layık görüldü.

21stCentury Fox, 4 Mart’ta Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda düzenlenen ve farklı yapımlarla 27 dalda aday gösterildiği 90. Oscar Ödülleri’nden en prestijli ödüller olan “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen" dahil altı ödülle döndü. Ünlü Amerikalı komedyen Jimmy Kimmel’ın sunduğu ödül töreninde 13 dalda adaylığı bulunan The Shape of Water (Suyun Sesi), “En İyi Film”, “En İyi Film Müziği”, “En İyi Prodüksiyon Tasarımı” ve Guillermo del Toro ile “En İyi Yönetmen” ödülünü alarak gecenin en çok ödül alan filmi olmaya hak kazandı. Fantastik-romantik dram olarak tanımlanan film, soğuk savaş döneminde suya hapsedilen ve deneylerde kullanılan bir yaratık ile deneylere ev sahipliği yapan yüksek güvenlikli devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışan Elisa arasındaki tarifsiz bağı konu alıyor.

 

Yedi adaylığı bulunan yılın dikkat çeken bir diğer yapımı Three Billboards Outside Ebbing Missouri (Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri), Frances McDormand ile “En İyi Kadın Oyuncu” ve Sam Rockwell ile “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödüllerini kazandı. Kara mizah türündeki film, kızının cinayetini aydınlatmak için yaşadığı kentin ücra bir yolunda üç billboard kiralayan çocuksu bir annenin güvenlik güçleriyle arasındaki gerilimi anlatıyor.