Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Ayla, Kanada'da prömiyer yapacak

Ayla, Kanada'da prömiyer yapacak

Ayla, Kanada'da prömiyer yapacak15 Mart 2018 - 02:03
Savaşın en acılı ve acımasız halinde bile Türk askerinin yaptığı iyiliği evrensel ve zamansız bir sevgi hikayesine dönüştürerek unutulmaktan kurtaran Ayla filmi önce Kanada’da prömiyer yapacak.

Kore Savaşı’na katılan binlerce Türk askerinden birisi olan Astsubay Süleyman Dilbirliği ve soğukta, donmak üzere bulup ölümden kurtardığı Kore’li minik bir çocuğun sevgi ve bağlılığını anlatan AYLA filminin etkisi sürüyor. Film bu kez önce Kanada’da ardından Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterilecek.

 

AYLA, Kanada Parlamentosu’nda

AYLA, 17 Mart’ta Kanada’nın başkenti Ottawa’da bulunan Savaş Müzesi’nde, Türkiye ve Güney Kore elçiliğinin birlikte düzenleyeceği davet sonrası Kanada’nın önde gelen siyasetçi, işadamı ve gazetecilerinin katılacağı bir gösterimle Kanada prömiyerini yapacak. Tüm dünyada merak uyandıran, ilgiyi üzerine çeken film, 22 Mart’ta ise Kanada Parlamentosu’nda  Kanada senatör ve milletvekillerine özel olarak gösterilecek.

 

28 Mart’ta bu kez Vancouver Michael J. Fox Theatre’da, Türkiye Başkonsolosluğu, Güney Kore Başkonsolosluğu ve Burnaby Belediyesi’ninortak davetinin ardından film gösterimi ve basın toplantısı düzenlenecek.

 

30 Mart tarihinde ise AYLA bu kez, Washington’da Yunus Emre Enstitüsü ve INTED (Teknoloji, Ekonomi ve Diplomasi Enstitüsü) ile verilecek davetile Washington’ın önde iş, siyaset, sanat dünyasının önemli isimleri ve basın mensuplarının katılacağı özel bir gösterimle beyazperdede olacak.

 

AYLA’nın uluslararası yolculuğu AVRUPA ve Azerbaycan’ın ardından önümüzdeki aylarda vizyona gireceği Asya, Güney Amerika ve Uzakdoğu’da devam edecek. Ayrıca yine farklı ülkelerde özel gösterimler yapılacak.

Etiketler: ayla  sinema  film  yerli film  türk filmi  Kanada  prömiyer