Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Conrad Talks'ta Sürreal Sinema konuşulacak

Conrad Talks'ta Sürreal Sinema konuşulacak

Conrad Talks'ta Sürreal Sinema konuşulacak18 Şubat 2019 - 02:02
28 Şubat'ta Yönetmen Ezel Akay ile akademisyen Murat Tırpan’ın konuk olacağı Ayşegül Sönmez’in ise moderatörlüğünü üstleneceği Conrad Talks'un teması Pera Müzesi‘ndeki Parajanov sergisi olacak.

Conrad İstanbul Bosphorus, kültür ve sanat dünyasından isimleri konuk ettiği Conrad Söyleşileri’ne 2019 yılında da devam ediyor. Konuşma serileri bu kez tüm sanatseverleri, yönetmen ve film eleştirmeni Ezel Akay ile akademisyen Murat Tırpan’ın katılımıyla gerçekleşecek “Gerçekle Sorunlular: Parajanov'dan İlhamla Sürrealist Sinema” etkinliğine davet ediyor.

 

28 Şubat Perşembe günü saat 19:30’da Conrad İstanbul Bosphorus’un Lobby Lounge alanında gerçekleşecek olan Conrad Talks, Pera Müzesi‘ndeki Parajanov sergisinden yola çıkılarak hazırlandı. 1924 yılında Tiflis’te doğan Ermeni asıllı Sergey Parajanov’un çeşitli disiplinlerdeki üretimleri ve kronolojik yaşam öyküsü ile donatılan sergideki çalışmalarını yönetmen Ezel Akay ve film eleştirmeni akademisyen Murat Tırpan, sanat eleştirmeni Ayşegül Sönmez ile konuşacak. Gerçekle Sorunlular başlığı altında geçecek konuşma, Parajanov sergisinden hareketle gerçekle sorunlu diğer film ve yönetmenlerini de hatırlamamızı sağlayacak.