Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » N.B.Ceylan'ın Ahlat Ağacı Cannes'da

N.B.Ceylan'ın Ahlat Ağacı Cannes'da

N.B.Ceylan'ın Ahlat Ağacı Cannes'da19 Nisan 2018 - 02:04
Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Ahlat Ağacı Cannes'da yarışma filmleri arasına sonradan eklenen yapımlar arasında yer aldı.
71. Cannes Film Festivali'nin programı geçtiğimiz hafta içerisinde açıkladığında festival programına dahil edilmeyen filmler arasında Ahlat Ağacı'nın da olması şaşkınlık yaratmıştı. Festivalde genç ve ilk filmini çeken yönetmenlere ağırlık vermek isteyen festival yönetimi, bu bağlamda programda yer almasına kesin gözüyle bakılan yönetmenlerin yeni filmlerini dışarıda bırakmıştı. Nuri Bilge de yeni filmi Ahlat Ağacı’yla bu yönetmenlerin arasında yer almıştı.
 
Cannes yönetiminin bugün yaptığı açıklamayla Nuri Bilge Ceylan'ın yeni filmi Ahlat Ağacı'nın festivalde yer alacağı duyuruldu! Film, festivalde Ana Yarışma bölümünde Altın Palmiye için yarışacak. Buna ek olarak Yann Gonzalez‘in Un Couteau Dans Le Cœur (Knife + Heart) adlı filmi ve Sergey Dvortsevoy‘un Tulpan‘ı da Ahlat Ağacı ile birlikte ana yarışma seçkisine dahil olan filmler. Böylelikle ana yarışmada yer alacak 21 film açıklanmış oldu.
 
İşte Cannes yarışma filmleri seçkisi;
 
Le Livre D’Image, Jean-Luc Godard
Blackkklansman, Spike Lee
Three Faces, Jafar Panahi
Cold War, Pawel Pawlikowski
Leto, Kirill Serebrennikov
Lazzaro Felice, Alice Rohrwacher
Under The Silver Lake, David Robert Mitchell
Capernaum, Nadine Labaki
At War, Stephane Brizé
Asako I&II, Ryusuke Hamaguchi
Sorry Angel, Christophe Honoré
Dogman, Matteo Garrone
Girls Of The Sun, Eva Husson
Yomeddine, A.B Shawky
Burning, Lee-Chang Dong
Shoplifters, Kore-Eda Hirokazu
Ash Is Purest White, Jia Zhang-Ke
Un Couteau Dans Le Cœur, Yann Gonzalez
Tulpan, Sergey Dvortsevoy
Ahlat Ağacı, Nuri Bilge Ceylan
 
Ahlat Ağacı bir genç yazarın küçük bir kasabada yaşadığı sıkıntılara ve babasıyla olan ilişkilere odaklanıyor. Film 7 ülkenin ortak yapımı olarak dikkat çekiyor.
 
Filmde başrolleri Murat Cemcir ve Doğu Demirkol oynarken yardımcı rollerde Tamer Levent, Hazar Ergüçlü, Kadir Çermikli, Kubilay Tunçer, Ahmet Rıfat Şungar yer alıyor.