Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Ünlüler sıradan insanlar olursa!

Ünlüler sıradan insanlar olursa!

Ünlüler sıradan insanlar olursa!17 Eylül 2013 - 03:09 | Scarlett Johansson ve Lady Gaga sıradan insanlara dönüşürse ne olur?
Hollywood'un ışıltılı yüzünün simgesi olan isimler kimi sanatçıların gözünde birer sanat eseri olmaktan çıkıyor ve sıradan bir insana dönüşüyorÜnlüler her zaman normal insanlardan ayrı bir dünyada yaşıyormuş gibi düşünülür. Ne yaşam tarzları, ne gittikleri mekanlar, ne de kıyafetleri sıradan insanlarınkine benzer. Görünüşlerine, yaşantılarına ve yarattıkları etkilere imrenen insanlar için adeta birer sanat eserine dönüşürler.

Fakat kimi sanatçılar, ellerindeki sanat eserlerini farklı değerlendirmeyi tercih edebiliyor. Hayran olduğumuz ünlüleri alıp sıradan insanlara dönüştüren New Yorklu sanatçı Danny Evans, toplumsal sanat eserlerimizi alıp içimizden biri yapıyor. Evans, Hollywood'un güzel yüzlerini alıp Photoshop ile sıradan insanlarla birleştirdiği çalışmaları hakkında, "Bu seri Hollywood ünlülerinin her yere yayımış olan aşırı rötuşlu fotoğraflarına bir tepki" diyor. 2006'dan beri devam ettiği serisi ile Evans, Rihanna, Britney Spears, Johnny Depp, Paris Hilton, Brad Pitt ve Angelina Jolie gibi isimleri sıradan birer insan olarak karşımıza çıkartıyor.

Ünlüler diyetisyenleri, spor koçları ve makyözleri olmadan böyle görünürdü.


Ünlülerin kendilerini birer sanat eseri gibi göstermesini sağlayan diyetisyenler, stilistler, spor koçları ve makyözler olmasaydı böyle görüneceklerini söyleyen Danny Evans serisine dahil ettiği hiçbir ünlüden de olumsuz bir tepki almadığını belirtiyor. İnsanların normal hallerde gördüğü ünlülerin televizyon ekranındakilerden farkının bariz olduğuna dikkat çeke Evans, hangisinin daha gerçekçi ve daha az rötuşlu olduğunu sorgulatıyor.