Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » "Yalnız Hayaller Kaldı" filminin galası yapıldı

"Yalnız Hayaller Kaldı" filminin galası yapıldı

"Yalnız Hayaller Kaldı" filminin galası yapıldı08 Mart 2018 - 10:03
Yönetmenliğini Mehmet Ali Arslan'ın üstlendiği başrollerini Mahmut Cevher ve Perihan Savaş'ın paylaştığı "Yalnız Hayaller Kaldı" filmi, gala gösteriminde izleyiciyle buluştu.
 Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleşen gösterime yoğun ilgi vardı. Filmin başrol oyuncularından Perihan Savaş, Yalnız Hayaller Kaldı filmi ile ilgili olarak şunları aktardı:
 
 
    "Yeşilçam tadında, çok güzel bir film çektik. Her şey var. Dram ama  kara mizahı da güldürüsü de olan çok hoş bir aile filmi oldu. Aynı zamanda  mesajları da olan bir film. Ben de filmde, Aysel isminde bir kadını canlandırdım.  Çok keyifli çalıştık ve çok güzel olduğuna inanıyoruz. Umuyorum ki seyirci de  beğenecektir."
 
    Sinemayı çok özlediğini kaydeden sanatçı, "Yeşilçam ortamı artık  bulunmuyor. Ama biz o kuşak aynı ortama geldiğimiz  aynı ortama geldiğimiz zaman  onu buluyor, yakalıyoruz." dedi.
 
 
    Filmin yapımcılığını üstlenen ve "Doğan" rolünü canlandıran oyuncu  Mahmut Cevher de bir filmi bitirmenin heyecanı ve mutluluğu içinde olduğunu  söyleyerek, "Uzun süreli bir işin sonuna geldik. Mutlu ve heyecanlıyız tabii ki  ekip arkadaşlarımla beraber. Bugün de bir nevi görücüye çıkıyoruz. Bakalım  izleyenler ne diyecek. İnşallah çok güzel şeyler duymak istiyoruz." dedi.
 
    Filmi çok özenerek yaptıklarına dikkati çeken Cevher, şöyle devam  etti:
 
 
    "Bugün bütün komedi filmlerinin revaçta olduğu bir ortamda bir kuruş  ekonomik destek almadan dram filmi yapmayı hedefledim ve bunun da gerçek  sebeplerinden biri Türkiye'de kadın meselesi ve gençlerimizin meselesiydi.  Bunları hedefe aldım. Bunun içinde organ bağışı konusu da var. Hatta  arkadaşlarıma dedim ki bu filmi izledikten sonra bir kişinin bile organlarını  bağışlamış ve bir kişinin hayatını kurtarmış olduğunu duyarsam, bu benim için en  büyük hedeftir."
  
 
    Nimet Erdem'in senaryosunu yazdığı filmde ayrıca Ecem Baltacı, Açelya  Elmas, Atılay Uluışık, Alican Ayas, Murat Yılancı, Yeliz Bozkurt Üstündağ, Selin  Soytürk, Gözde Uçan, Bilal Yıkılmaz, Mine Kıvanç, Sevim Aydeniz, Nurhan Çalışkan,  Onat Erkan, Dilruba Balbınar, Melisa Alagöz ve Yavuz Pekdemir de rol aldı.
 
 
    Dram türündeki filmin konusu kısaca şöyle:  
 
    "Emekli dul matematik öğretmeni Doğan, çocuklarına bakabilmek için  elinden geleni yapmaktadır. En büyük kızı Neval, evlendikten sonra Almanya'ya  taşınmıştır. Hukuk fakültesinde okuyan kızı Umut, özel üniversitede okuyan hırslı  oğlu Orhan ve küçük kızı Demet ile yaşamakta olan Doğan'ın, aynı sitede yaşayan  iyi kalpli Aysel'le de bir ilişkisi vardır. Ailenin düzeni, Umut'un elim bir  hastalığa yakalanmasıyla bozulur. Umut'un durumu ile başlayan dram, ailenin diğer  fertlerinin sorunlarıyla daha da trajik hale gelir. Doğan, bir yandan çocuklarını  bir arada tutmak, bir yandan da çektiği acıya direnmek için güçlü durmak  zorundadır."
 
 
    Gala gösterimine filmin tüm oyuncularının yanı sıra Levent İnanır,  Nuri Alço gibi oyuncular da katıldı.
 
 
    Yalnız Hayaller Kaldı, 9 Mart'ta seyirciyle buluşacak.