Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Ayten Gökçer hayatını kaybetti15 Mayıs 2024 - 02:05
Tiyatro ve sinemanın usta isimlerinden Ayten Gökçer’i 84 yaşında kaybettik. Gökçer 15 Mayıs Çarşamba günü eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedilecek.

“Taçsız Kral”, “Yılan Hikayesi” ve “İstanbul Kırmızısı” gibi yapımlarda yer alan, 1988 yılında 'devlet sanatçısı' unvanının sahibi olan Gökçer’in cenazesi 15 Mayıs Çarşamba günü öğle namazına müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'na eşi Cüneyt Gökçer'in yanına defnedilecek.

1952 yılında Ankara Devlet Konservatuarı'nın bale bölümüne başlayan Gökçer, 1958 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sanatçı kadrosunda göreve başladı. 1965 yılında yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı ve Ajda Pekkan, Erol Taş, Gönül Yazar ile beraber Galatasaray'ın efsane futbolcusu ve gol kralı Metin Oktay'la başrolü paylaştığı Taçsız Kral filmiyle sinemaya başladı. Ama sinemadan daha çok tiyatroya önem verdi. Yedi Kocalı Hürmüz adlı müzikalde Hürmüz rolü ile başrolde oynadı.

1988'de Devlet Sanatçısı olan ve televizyon dizilerinde de rol alan Ayten Gökçer pek çok ödül kazandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sinema ve tiyatromuzun duayenlerinden Ayten Gökçer’in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Sanatıyla ardında derin izler bırakan kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerine yer verildi.