Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » “Dinamik Göz: Optik Ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisine sanatsever akını

“Dinamik Göz: Optik Ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisine sanatsever akını

“Dinamik Göz: Optik Ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisine sanatsever akını06 Şubat 2024 - 03:02
Artİstanbul Feshane’nin, dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Britanyalı Tate’in koleksiyonunu Türkiye’de ilk kez ağırladığı sergisi “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi ilk 12 gününde 40 bin kişi tarafından ziyaret edilerek rekor sayılabilecek bir ilgiye imza attı.

 “The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art” / “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi,  Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio Le Parc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland, Helio Oiticica gibi çok sayıda önemli sanatçının eserlerinden oluşan, çok disiplinli özel bir seçkiyi Artİstanbul Feshane’ye taşıyor. 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı serginin küratörlüğünü, Londra’daki dünyaca ünlü sanat müzesi Tate Modern’in Sergiler ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstleniyor.

Optik ve kinetik sanatı küresel bir perspektifle yeniden ele alan ve bu akımlarla yakından ilişkili sanatçıların yanı sıra modernist öncüller ile çağdaş sanatçıları da bir araya getiren sergi, 20. yüzyıl sanatına bir yolculuk niteliği taşıyor. Daha önce Portekiz’in Porto şehrindeki Atkinson Müzesi’nde ve Çin’in Şangay şehrindeki Pudong Sanat Müzesi’nde sergilenen “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde”, şimdi de Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluşuyor.

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına doğru atılan her adımı, “Demokrasi Yüzyılı” etkinlikleriyle taçlandıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini üstlendiği “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi, 19 Mayıs 2024 tarihine kadar Artİstanbul Feshane’de ziyaret edilebilir.