Doğaçlama tiyatroya yer açın
6. İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali, 7 – 10 Ekim 2026 tarihleri arasında Kadıköy’de İstanbulimpro Sahnesi’nde izleyicileriyle buluşuyor. Festivale, Türkiye’nin yanı sıra Hollanda, İtalya ve Sırbistan’dan doğaçlama oyuncuları katılıyor.
Türkiye’de profesyonel doğaçlama tiyatronun öncülerinden İstanbulimpro organizasyonuyla, bu yıl 6.’sı düzenlenecek İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali, yurt dışı ve yurt içinden çok sayıda oyuncu ve tiyatro severi bir araya getiriyor. Avrupa ve Amerika’da uzun yıllardır yapılan ve büyük bir ilgiyle takip edilen doğaçlama festivallerinin İstanbul’daki temsili, 7 – 10 Ekim 2026 tarihleri arasında Kadıköy’de yer alan İstanbulimpro Sahnesi’nde gerçekleştiriliyor.
6. İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali, Hollanda, İtalya ve Sırbistan’dan gelen oyuncuların yanı sıra Ankara ve Antalya’dan oyuncuların katılımıyla daha da renkleniyor. 4 gün sürecek festivalde, Türkiye’den doğaçlama oyuncuları, yurtdışından gelen oyuncularla birlikte aynı sahnede performans sergileyecek. Festival kapsamında yurtdışından gelen oyuncular, doğaçlama atölyeleri düzenleyerek, deneyim ve bilgilerini tüm doğaçlama meraklılarıyla paylaşacak. Uluslararası boyutta doğaçlama tiyatro kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen festivalin kolektif üretim süreci, Türkiye tiyatrosunun gelişimi açısından da önem taşıyor.
İstanbulimpro ortak kurucusu ve oyuncusu Koray Tarhan konuyla ilgili olarak, “Öncelikle bu festivalin organizasyonunu gerçekleştirmekten dolayı tüm ekip olarak büyük bir mutluluk ve heyecan yaşıyoruz. Daha önce dünyanın çeşitli ülkelerinde gerçekleşen doğaçlama festivallerinde Türkiye’yi temsil ettik. Yıllar önce ülkemizde de başladığımız bu serüvene pandemi sürecinde ara vermek zorunda kalmıştık. Şimdi Doğaçlama Tiyatro Festivalimizi altıncısıyla yeniden hayata geçirmenin heyecanı içindeyiz. Doğaçlama tiyatro dünyada büyük bir hızla yayılıyor. Biz de bu akımın Türkiye’deki temsilcileri olarak böyle bir festivalin burada da yaşatılması gerektiğini düşündük ve yurtdışındaki oyuncu dostlarımızı festivalimize davet ettik. 4 gün boyunca bizi izleyenlerin son derece eğlenceli oyunlara şahitlik edeceğine inanıyoruz. İzleyicilerimize atölye çalışmaları ve interaktif oyunlarla özel bir deneyim yaşatmayı umuyoruz ve herkesi bu keyfe ortak olmaya çağırıyoruz,” dedi.
Etiketler: Milliyet Sanat 6. İstanbul Uluslararası Doğaçlama Tiyatro Festivali Hollanda İtalya Sırbistan


