Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Fatma Tülin üç boyutlu işleriyle Merkür Galeri’de

Fatma Tülin üç boyutlu işleriyle Merkür Galeri’de

Fatma Tülin üç boyutlu işleriyle Merkür Galeri’de20 Kasım 2023 - 01:11
Fatma Tülin’in 23 Kasım’da Merkür Galeri’de açılacak “Modus Vivendi-Bir Yaşam Hali” sergisinde resimlerinin yanı sıra ilk kez alüminyum dökümlü iki heykel işi yer alacak.
Sergideki heykel-resim birlikteliğine sanatçının belli başlı yapıtlarında görülen özelliklerin ontolojik bir devamı ve bütünleşmesi olarak bakılabilir. Sanatçının imge dünyasındaki heykeli çağrıştıran kütle algısı, ilk kez izlenecek olan bu üç boyutlu yapıtlarda somutlaşıyor.
 
 
 
 
Sergide yer alacak yapıtlardan biri olan 450 x 210 cm. uzunluğundaki tuvalde ise Tülin’deki resmin boyutlarını zorlamak, alışılagelmişin ötesine geçmek, dış mekâna karışmak arzusunu gözlemlemek olası. Ayrıca bu yapıtta ve diğer bazı resimlerde sanatçının önceki işlerinden ürettiği baskıların resmin üstüne monte edilmesi söz konusu. Böylece bir tür sanat geçmişinin tarihçesini oluşturuyor bu son sergi. 
 
 
Fatma Tülin resminin ana meselesi olan varlığın formunu sorgulamak, düşünsel zeminde hesaplaşmak, nesneye bakışa ve algıya müdahale etmek bu sergideki işlerde de üç boyutlu yapıtlarla birlikte etkin bir somutluk kazanıyor. Sanatçının üretiminde öne çıkan diğer bir özellik ise resmin konusunu temsilden arındırmak, nesnenin yeraldığı mekânı soyutlayarak uzamsal bir boyuta taşımak ve biçimin gerisinde imgesel bir dünya yaratmak olarak tanımlanabilir.
 
 
“Modus Vivendi-Bir Yaşam Hali” sergisi 23 Aralık’a kadar Merkür Galeri’de izlenebilir.
 
Etiketler: Fatma Tülin  heykel  alüminyum