Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Filiz Aygündüz, Duygu Asena’yı anlatıyor

Filiz Aygündüz, Duygu Asena’yı anlatıyor

Filiz Aygündüz, Duygu Asena’yı anlatıyor18 Mayıs 2024 - 04:05
Milliyet Sanat Genel Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz, sosyal video platformu gather-in’de ev sahipliği yaptığı yeni çevrimiçi mekânı “Kadının Adı Var”daki 27 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek ilk buluşmasında Duygu Asena’yı anlatacak.
Filiz Aygündüz’ün, Türk ve dünya edebiyatından kadınlara ilham veren, yollarına ışık tutan kadın yazarların hayat hikâyelerini anlatacağı buluşmalar, Duygu Asena ile başlayacak. Unutulmaz yazar Duygu Asena’nın, Türkiye’de kadın hareketinin öncüsü olmaya uzanan serüveninin konuşulacağı buluşmada, Asena’nın yaşamı ve deneyimleri yalnızca yaşanmışlıklar üzerinden değil, psikolojik açıdan da ele alınacak. 50 kişilik kontenjanla sınırlı olan buluşmaya katılmak için gatherin.life adresi üzerinden platforma kolayca üye olunabilir, biletler ise gatherin.life/place/kadinin-adi-var adresinden temin edilebilir.
 
Aygündüz, kendi adını koymak, kendini geliştirmek isteyen kadınlar için açtığı mekânda kadınlara bu yolda rehberlik edecek Türk ve dünya edebiyatından kadın yazarların cesaret ve ilham veren hayat hikâyelerini ele alacak. “Onlar kendi adlarını nasıl koydular? Yola nasıl çıktılar? Hangi psikolojik süreçlerden geçtiler? Kadın olma bilincini, kadın olarak varoluşlarını nasıl kurguladılar? Toplumun ‘yok saydığı’ adlarına ne gibi mücadelelerin sonunda kavuştular?” gibi soruların peşinden giden buluşmaların ilk konusu, ülkemizdeki kadın hareketinin öncülerinden Duygu Asena olacak. Asena’nın doğumundan anne ve babasının onun hikâyesini nasıl şekillendirdiğine, bir gazete köşesinde konu mankenliği yapmaktan Türkiye’de kadın hareketinin öncüsü olmaya uzanan serüveninde neler yaşadığına yaşam öyküsünün anekdotlar ve anılarla anlatılacağı buluşma, unutulmaz yazarın güçlü kadın kimliğini “erkekleşmeden” nasıl inşa ettiğine odaklanacak. Psikoloji alanında yüksek lisansı da bulunan Aygündüz, Asena’nın mücadele ettiği zorlukları, “erkek” bir dünyada “kadın” olarak varoluşunu, kendi adını nasıl koyduğunu anlatırken katılımcılara aynı zamanda psikolojik bir yaklaşım da sunacak. 
 
“Kadının Adı Var”ın ilk buluşması 27 Mayıs 2024 Pazartesi akşamı saat 20.30’da gerçekleşecek.