Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Gate 27 ve SU GENDER işbirliğinde yeni bir konuşma serisi

Gate 27 ve SU GENDER işbirliğinde yeni bir konuşma serisi

Gate 27 ve SU GENDER işbirliğinde yeni bir konuşma serisi06 Haziran 2023 - 12:06
Gate 27, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Mükemmeliyet Merkezi (SU GENDER) iş birliğiyle yeni bir konuşma serisi düzenliyor.

“Cinsiyet ve Sanat Üzerine Söyleşiler” isimli etkinlik serisinin ilk oturumu, 8 Haziran 2023 Perşembe günü 18.30’da Karaköy Minerva Han’da Gate 27’nin konuğu Maja Bekan ile İngilizce olarak gerçekleşecek. Cinsiyet ve Sanat Üzerine Söyleşiler I: Maja Bekan etkinliğinin kolaylaştırıcılığını ise Gate 27 Danışma Kurulu üyesi ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ahu Antmen üstleniyor.

5 Haziran- 16 Temmuz 2023 tarihleri arasında Gate 27’de ağırlanan sanatçı Maja Bekan, Türkiye’deki güçlü kadın figürleri üzerine araştırma ve röportajlar gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Bir yandan da uzun süredir “kolektif yakınlık” teması etrafında şekillendirdiği pratiğinin bir uzantısı olarak, birlikteliğin çeşitli halleriyle kolektif yakınlığın toplumsal ve politik dönüşüm üzerindeki rolü üzerine çalışmayı hedefliyor. Bu alanlardaki bulgularını, performans sanatını bir araç olarak kullandığı çeşitli atölyeler düzenleyerek izleyiciyle paylaşmayı ve bu sürecin çıktıları aracılığıyla yeni bilgi üretimine alan açmayı planlıyor.

Etkinlik kapsamında kendi sanat pratiğini paylaşmanın yanı sıra Ahu Antmen’in sorularını yanıtlayacak olan sanatçı, farklı izleyicilerle bir araya gelerek benzersiz yaşam deneyimlerini çalışmalarına dahil etmenin yollarını arıyor.

Etiketler: SU GENDER  kadın  Gate 27