Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Harry Styles inzivadan çıktı

Harry Styles inzivadan çıktı

Harry Styles inzivadan çıktı02 Mart 2026 - 09:03
Milliyet Sanat, 16 Mart’ta yeni albümü “Kiss All The Time. Disco, Occasionally.” ile karşımıza çıkacak olan Harry Styles’ı yeni sayısının kapağına taşıyor.
Beş yıla üç albüm ve üç turne sığdıran Harry Styles, “Kiss All The Time. Disco, Occasionally.” ile kariyerinde yeni bir perde açmaya hazırlanıyor. Geçen iki yılda Roma’da bir nevi inzivaya çekilen Styles’ın dünü ve bugünü, Milliyet Sanat’ın mart sayısının kapak dosyasında kapsamlı olarak ele alınıyor. Müzik sayfalarında 30. yıl dönümünü kutlayan Türk psikedelik müziğinin eksantrik ustası Baba Zula grubu, Hollywood’da yılın en çok konuşulan dizilerinden “Pluribus”un finaline “Bugünleri de mi Görecektik?” isimli şarkısıyla damga vuran Murat Evgin ve Sultan II. Abdülhamid’in cazcı oğlu Şehzade Abdülkadir Efendi öne çıkan konular.
 
 
Film baharı
 
Ayın Söyleşisi’ne “Parçalı Yıllar” filminin Altın Portakallı oyuncusu Yetkin Dikinciler konuk oluyor. Sinema sayfaları, 15 Mart gecesi sahiplerini bulacak 98. Oscar Ödülleri için tahminlerin yer aldığı geleneksel dosya ile açılıyor. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yedi ödül birden kazanan “Tavşan İmparatorluğu”nu, filmin yönetmeni ve senaristi Seyfettin Tokmak anlıyor. “Put Your Soul on Your Hand and Walk/Yüreğini Eline Al ve Yürü”, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımı birinci elden belgeliyor. 
 
Plastik Sanatlar bölümü, Pera Müzesi’ndeki, Türkiye’de resim sanatının dönüşümünde belirleyici bir rol oynayan Halil Paşa’nın yaşamı ve sanatsal üretimini odağına alan yeni sergisi “Suyun Kıyısında: Halil Paşa’nın Yaşamı ve Sanatı” ile başlıyor. Arter’de süren Hera Büyüktaşçıyan’ın kişisel sergisi “Hayalet Kuartet”, sanatçının uzun süredir pratiğinin merkezinde yer alan hafıza, mimari, doğa ve insan ilişkilerini bir araya getiriyor. Yapı Kredi Müzesi Nümizmatik ve Gölge Oyunu Tiyatrosu koleksiyonlarından yola çıkarak hazırlanan “Islık Çalan Hafıza” sergisi tiyatro ve gösteri tarihinden Osmanlı Dönemi arkeolojik kazılarına, Mezopotamya’ya uzanan bir anlatı sunuyor.
 
 
Devler sahnede savaşıyor
 
Tiyatro sayfaları, klasik müziğin iki dev ismi Herbert von Karajan ve Leonard Bernstein’ın yarım asırlık rekabetlerini ve yüzleşmelerini izleyeceğimiz “Devlerin Savaşı” oyunu üzerine Celal Kadri Kınoğlu, Okan Bayülgen ve Nihal Usanmaz ile yapılmış röportajla açılıyor. Derya Alabora, Engin Alkan, Nezaket Erden ve Engin Hepileri, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle tiyatro bildirilerini Milliyet Sanat için kaleme alıyor. Gastroedebiyat alanının en ilginç ve özgün örnekleri, sahne emekçilerinin nasıl geçindiği üzerine detaylı soruşturma, Müge İplikçi, Doğan Kitap’ta çıkan yeni kitabı “Sahte Cennetten Kaçış”, eski çocuk yıldız ve yazar Jennette McCurdy’nin ilk kurgu romanı “Half His Age” bölümün konuları.