Hemhâl Tiyatro Haftası Londra’da
Gigue Production, Türkiye’nin en saygın bağımsız tiyatro topluluklarından Tiyatro Hemhâl’in ödüllü ve çok konuşulan yapımlarını Hemhâl Tiyatro Haftası kapsamında Londra’ya taşıyor.
5–11 Ocak 2026 tarihleri arasında The Cockpit Theatre’da gerçekleşecek bu özel hafta, çağdaş Türk tiyatrosunun güçlü hikâyelerini uluslararası izleyiciyle buluşturuyor.
Hemhâl Tiyatro Haftası, bugünün Türkiye’sinden çıkan üç çarpıcı hikâyeyi Londra sahnesinde bir araya getiriyor.
Haftanın merkezinde, Nezaket Erden’in uluslararası alanda büyük yankı uyandıran ödüllü performansı Sevgili Arsız Ölüm: Dirmit yer alıyor. Latife Tekin’in kült eserinden uyarlanan oyun, yoğun ilgi nedeniyle Londra gösterimleri için şimdiden kapalı gişe oldu.
Programda ayrıca iki güçlü yapım daha bulunuyor:
En Sevdiğinden Başla
Nezaket Erden başrolünde Hemhâl’in en yeni yapımı olan oyun, Türkiye’de şu anda sürekli kapalı gişe oynuyor. Aşkı, yaratımı ve iki sanatçının hayatlarıyla ürettikleri sanat arasındaki sınırları sorgulayan oyun, Londra’da ilk kez seyirciyle buluşacak.
N’olcak Bu Yusuf Umut’un Hali?
Hakan Emre Ünal’ın ödüllü performansıyla sahnelenen, eleştirmenlerden tam not alan tek kişilik oyun; genç bir adamın aile, toplum ve beklentiler arasında sıkışmış hâlini samimi ve çarpıcı bir dille ele alıyor. Oyun, Hemhâl Tiyatro Haftası kapsamında Londra prömiyerini yapacak.
Hemhâl Tiyatro Haftası kapsamında sınırlı sayıda Festival Pass ve öğrenci / concession biletleri satışta.
Etkinlik Bilgileri
Hemhâl Tiyatro Haftası
5–11 Ocak 2026
The Cockpit Theatre, London
Yapım: Gigue Production


