Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı

Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı

Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi'nin temeli atıldı06 Haziran 2024 - 04:06
Baksı Kültür Sanat Vakfı’nın, Bayburtlu kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik gücünü arttırmayı amaçladığı Baksı Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi projesinin temeli atıldı. Merkezin mimari projesi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından gönüllü olarak hazırlandı.
Baksı Müzesi’nin öncülüğünde, Türkiye’de toplumsal ve kültürel pek çok farklı alanda üreten, yaptıklarıyla ilham veren, yaratıcı kadın gönüllülerinin fikirleri, işbirliği ve desteğiyle inşa edilecek olan Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi'nin temel atma töreni geçtiğimiz günlerde yapıldı. 
 
 
8 dönüm arazi üzerinde 2 bin 550 metrekarelik alana sahip projede, 7 atölye, 1 çok amaçlı salon, satış merkezi, kütüphane, kreş, kafeterya ve misafirhane gibi alanlarının bulunacağı ödüllü tasarımın, 100 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilmesi planlanıyor.
 
Proje; yerel, kültürel değerler göz önüne alınarak ve bölgede yaşayan kadınların içe dönük yaşamlarından esinlenerek tasarlanmış. 2025 yılında faaliyet geçmesi beklenen Hüsame Köklü Kadın Eğitim Merkezi projesi MIPIM AR Future Awards 2017’de ‘Sivil ve Kamu Binası’ kategorisinde ödül kazanmıştı.