Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » İstanbul Müzesi’ne ödül

İstanbul Müzesi’ne ödül

İstanbul Müzesi’ne ödül26 Aralık 2025 - 04:12
İstanbul Müzesi, The International Architecture ve Architizer A+ Awards ödüllerini kazandı.
Alper Derinboğaz tarafından tasarlanan İstanbul Müzesi, The International Architecture Awards 2025 kapsamında uluslararası bir ödüle layık görüldü.
 
 
Dünyanın önde gelen mimarlık programlarından biri olan ödül, The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design ve The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies tarafından 2004 yılından bu yana veriliyor. Program, her yıl dünya genelindeki en nitelikli yeni yapıları, kamusal alan ve kentsel tasarım projelerini onurlandırıyor. 
 
 
Müze bugüne kadar Architizer A+ Award kazandı, Europe 40 Under 40 seçkisinde yer aldı, Danimarka Kültür Merkezi’nin “Commons and Communities” sergisinde sergilendi.
 
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ ne ait proje, kentin 8.500 yıllık çok katmanlı tarihini yansıtan önemli bir kültürel odak noktası olmayı amaçlıyor. Alper Derinboğaz tarafından tasarlanan müze, Topkapı semtinde, tarihi Theodosius Surları’nın hemen yakınında konumlanıyor. 
 
 
Müze bünyesinde kalıcı ve geçici sergi alanlarının yanı sıra bir kütüphane, çocuk atölyeleri, restoranlar, kafeler ve kamusal kullanıma açık bir avlu yer alması planlanıyor. Tüm bu birimler, ziyaretçilerin İstanbul’un geçmişi, bugünü ve geleceğiyle etkileşim kurabilecekleri, canlı ve çok işlevli bir kamusal mekânda bir araya getirilecek.