İstanbul Noel Müzik Festivali başlıyor
Kenti yılbaşı ruhuyla saran müzik yolculuğu İstanbul Noel Müzik Festivali, 24 Aralık - 2 Ocak tarihleri arasında İstanbul’un tarihi mekanlarını geziyor.
Suzan Somalı Sönmez
ssomalisonmez@gmail.com
İstanbul Filarmoni Derneği’nin her yıl yılbaşı dönemine özel olarak düzenlediği İstanbul Noel Müzik Festivali, bu yıl da şehrin tarihi mekânlarını Noel’in sıcak atmosferiyle birleştirerek müzikseverlere benzersiz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.
24 Aralık - 2 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek festival klasik müzikten caza, oda müziğinden geleneksel Noel repertuvarına uzanan zengin bir içerikle hem yerli hem yabancı dinleyicilere hitap ediyor. Festivalin açılışı, Ermeni Katolik Patrikhanesi’nin büyülü atmosferinde sahne alacak Lagom Quartet’in “Mevsimlerin Ezgileri” konseriyle yapılacak.
Lagom Quartet’in “Mevsimlerin Ezgileri”
İstanbul Filarmoni Derneği Başkanı Atilla Tuna, festivalin ‘İstanbul’un tarihi ve kültürel dokusunu müziğin evrenselliğiyle buluşturmayı amaçladığını’ ifade ederek, etkinliğin yalnızca yılbaşı coşkusunu değil, aynı zamanda şehrin sanatsal dinamizmini yansıttığını belirtiyor.
Bu yılki festival programı, kentin farklı semtlerindeki kilise, kültür merkezi ve konser salonlarında düzenlenecek özel temalı etkinliklerle zenginleşiyor. Müzikseverler hem tanınmış sanatçıların hem de genç müzisyenlerin sahne aldığı konserlerde yılın son günlerine eşlik eden sıcak bir müzikal atmosferle buluşacak. Festival boyunca bazı konserler baroktan çağdaşa uzanan repertuvarlarla derin bir yılbaşı ruhu yaratırken, bazıları da caz ve modern yorumlarla dinleyicileri yeni yıl heyecanına hazırlayacak.
Rey Ensemble - Noel Ezgileri
Festivali takip etmek isteyenler, yılbaşı döneminin ruhuna uygun olarak hazırlanmış bu özel konser serisiyle İstanbul’un farklı köşelerinde hem tarihi dokuyu hem de müziğin evrensel gücünü aynı anda deneyimleyebilecek. Festival takvimi ve bilet bilgileri, İstanbul Filarmoni Derneği’nin resmî kanalları üzerinden güncel olarak takip edilebiliyor.
İstanbul Noel Müzik Festivali Programı (24 Aralık – 2 Ocak)
24 Aralık – Lagom Quartet “Mevsimlerin Ezgileri”
Yer: Ermeni Katolik Patrikhanesi
Saat: 19:30
25 Aralık – Rey Ensemble “Noel Ezgileri”
Yer: Ermeni Katolik Patrikhanesi
Saat: 21:00
26 Aralık – Güneş Hızıllar & Tuna Tandoruk “Arp ve Gitar Resitali”
Yer: Ermeni Katolik Patrikhanesi
Saat: 19:30
27 Aralık – İFD Quartet “Dörtlüde Rus Yankıları”
Yer: Atatürk Kültür Merkezi, Türk Telekom Opera Salonu (Alt Fuaye)
Saat: 11:00
27 Aralık – Naz İrem Türkmen & Can Saraç “Keman ve Piyano Resitali”
Yer: Kadıköy Surp Levon Kilisesi
Saat: 19:30
28 Aralık – İstanbul Filarmoni Orkestrası “Yeni Yıl Konseri”
Yer: Caddebostan Kültür Merkezi
Saat: 20:00
30 Aralık – Sanat Deliorman ile “Walsten Tangoya Cazdan Blues’a”
Yer: Beyoğlu Üç Horan Kilisesi – Naregyan Sahnesi
Saat: 19:30
2 Ocak – Duo Celliano “Türk Müziğinde Yüzyıllık Yolculuk”
Yer: Kadıköy Surp Levon Kilisesi
Saat: 19:30


