Komet’in atölyesinde sergi
8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen “KADIN / MADIN” sergisi 9 Mart tarihinden itibaren Aynalı Geçit Sanat Galerisi’nde görülebilir.
KADIN / MADIN
Bir dize, bir mekân, bir hatırlama
“Bir hayat böyle geçti
Oturup kahve içti
Ben seni hatırladım
Sağ gözüm seni seçti”
Komet, “Komet Momet” şiir kitabından, s.16
8 Mart Dünya Kadınlarını kutlamak vesilesiyle düzenlenen “KADIN / MADIN” başlıklı grup sergisi, adını Komet’in bir dizesinden ödünç alıyor. Sergi, hem bu dizenin gündelik, ironik tonuna hem de kadının sanat ve hayat içindeki kırılgan temsillerine kulak veriyor.
Bir dönem Komet’in atölyesi olarak kullandığı, bugün bir sergi mekânı olan Aynalı Geçit Sanat Galerisi, bu sergide yalnızca bir mekân değil; belleği olan bir tanık olarak karşımıza çıkıyor. “KADIN / MADIN”, bir anma sergisi olmanın ötesinde, bir dili, bir bakışı ve bir tavrı hatırlama girişimi.
“Kadın” sözcüğünün yanına eklenen küçük bir kayma — madın — serginin temel meselesini işaret ediyor: Kadının kimi zaman ciddiye alınmayan, kimi zaman etiketlenen, kimi zaman gündelik hayatın içinde silikleşen varlığı.
Sergide yer alan sanatçılar, bu kaymayı farklı mecralar ve anlatım biçimleriyle ele alırken; ironi, hafıza, beden ve gündelik hayat arasında dolaşan bir ortak dil kuruyor.
KADIN / MADIN, yüksek sesle konuşmuyor.
Ama bakmayı bilen göze kendini seçtiriyor.
Sergi Bilgileri
Mekân: Aynalı Geçit Sanat Galerisi
Tarih: 09- 18/ Mart/ 2026
Açılış: 09 Mart - 17.00
Küratör: Nihal Güres
Sanatçılar:
Komet
Semiha Berksoy
Asuman Türkkan
Ayşe
Dayk Danzig
Ekrem Özen
Esat Baran
Gültekin Çizgen
Hülya Dartar Barış
İsmet Arslan
İzzettin Baki
Meltem Tomay
Mihri Melek
Nazan Akpınar
Nihal Güres
Nur Ulubil
Sakine Düzce
Serhat Gökçaylar
Şehnaz Aykaç
Zerrin Ulusu


