Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Massive Attack’tan Gazze’ye yardım

Massive Attack’tan Gazze’ye yardım

Massive Attack’tan Gazze’ye yardım22 Aralık 2023 - 11:12
Massive Attack, Fontaines D.C. ve Young Fathers Gazze'ye yardım için “Ateşkes” EP'sini yayınlıyor. Albümden elde edilecek gelirin tamamı Gazze ve Batı Şeria'da görev alan Sınır Tanımayan Doktorlar'a gidecek.
Massive Attack, Fontaines D.C. ve Young Fathers, Gazze ve Batı Şeria'daki görev yapmakta olan Sınır Tanımayan Doktorlar yararına para toplamak amacıyla sınırlı sayıda basılacak bir EP için araya geldi. Ceasefire EP, her üç gruptan da müzik içeriyor ve ön siparişe açık. Sanatçılar, elde ettikleri tüm kârı bağışlamanın yanı sıra yaklaşık 20.000 Filistinlinin öldürüldüğü savaşın bitmesi ve "İsrail'in Filistin'deki acımasız işgaline kalıcı bir son verilmesi" çağrısında bulundu.
 
Massive Attack'tan Robert “3D” Del Naja basın açıklamasında şunları söyledi: “Hastanelerin ve okulların bombalandığı, tarif edilemez sayıda masum sivilin, gazetecinin ve doktorun öldürüldüğü Gazze'deki olaylar, giderek daha korkunç hale geliyor. Gazze'deki masum sivillere yardım etmek için hayatlarını hiçe sayan Sınır Tanımayan Doktorlar sağlık görevlilerine hayranız. Ceasefire EP onlara ve gerçekten tarif edilemez koşullar altında devam eden inanılmaz çalışmalarına bir övgü. Filistin halkıyla dayanışma içindeyiz.”
 
Del Naja tarafından tasarlanan 12 inç’lik vinilin arka kapağında İsrail'in hava saldırısında öldürülmeden önce geçen ay Gazze'deki bir hastanedeki beyaz tahtaya şu mesajı yazan Sınır Tanımayan Doktorlar’dan Dr. Mahmoud Abu Nujaila'nın meşhur sözleri yer alıyor: “Sonunda kim ayakta kalırsa hikâyeyi o anlatacak. Elimizden geleni yaptık. Bizi hatırla."
 
Ekim ayında onlarca tanınmış müzisyen ve eğlence dünyasının ünlü isimleri, Başkan Joe Biden'ı İsrail-Hamas savaşının ortasında Gazze'de ateşkes çağrısında bulunmaya çağıran açık bir mektuba imza atmıştı. Bombalamaya son verilmesi çağrısında bulunanlar arasında Dua Lipa, Caroline Polachek, Michael Stipe, Run the Jewels ve Devonté Hynes bulunuyordu.