Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Perde Sanat Tiyatrosu’ndan yeni oyun: "Bu Da Geçer Ya Hu"

Perde Sanat Tiyatrosu’ndan yeni oyun: "Bu Da Geçer Ya Hu"

Perde Sanat Tiyatrosu’ndan yeni oyun: "Bu Da Geçer Ya Hu"26 Aralık 2023 - 12:12
İstanbul'u işgal yıllarına taşıyan ve mizah dolu bir dönemi konu alan "Bu Da Geçer Ya Hu" adlı oyun seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Oyun, işgal yıllarının İstanbul'unda geçen ve Milli Mücadele'nin gölgesinde yaşanan komik olayları konu alıyor.
Ankara merkezli Perde Sanat Tiyatrosu yeni oyunu "Bu Da Geçer Ya Hu"yu sahneye taşıyor. İstanbul'u işgal yıllarına daldıran ve komedi dolu bir atmosferde geçen oyun, yazar Uğur Saatçi'nin kaleminden çıkarken, Caner Karadağ'ın yönetmenliğinde sahnelenecek.
 
İşgal yıllarının İstanbul'unda hiç ummadığı bir şekilde işgal orduları kumandanı Amiral Colthart'ın emir subayı olmak zorunda kalan Yüzbaşı Süha... Çıkardıkları mizah dergisinde Amiral' in kafasını balkabağı olarak çizdikleri için gazeteleri kapatılan Süha'nın kardeşi Kemal ve onun arkadaşı Falih... Süha Milli Mücadele'nin, Kemal ve Falih de gazetelerinin derdindeyken Amiral'in yeğeninin aniden İstanbul'a gelişi... Birbiriyle kesişen planlar ve karışan durumlar... Anadolu savaş acısıyla yanarken, İstanbul'da işgalcilerle mücadele eden bir avuç insan... "Bu da Geçer ya Hu" işgal acısı çeken İstanbul'un, her ne pahasına olursa olsun mücadele eden insanlarını anlatıyor… Savaşın tozu dumanı, işgalin hüznü içinde gülümseten bir kesit sunuyor.
 
 
Oyun takvimi:
 
OCAK 2024
13 Ocak Cumartesi - Saat 20.00 - Cermodern Sahnesi – (Biletler Tükendi)
22 Ocak Pazartesi - Saat 20.00 - Devlet Tiyatroları Şinasi Sahnesi. 
 
ŞUBAT 2024
08 Şubat Perşembe - Saat 20.00 - Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) 
16 Şubat Cuma     - Saat 20.00 - NHKM Yıldız Kenter Tiyatro salonu
20 Şubat Salı     - Saat 20.00 - Arcadium Avm Sahnesi 
29 Şubat Perşembe - Saat 20.00 - AST Bilkent Center sahnesi
 
MART 2024
08 Mart Cuma      - Saat 20.00 - Panora Avm Actor Studio Sahnesi
23 mart cumartesi - Saat 20.30 - Yenimahalle Belediyesi Dört mevsim tiyatro salonu 
27 Mart Çarşamba  - Saat 20.30 - Cermodern Sahnesi
 
Yazan: Uğur SAATÇİ, Yönetmen: Caner KARADAĞ, Yönetmen yardımcısı: İbrahim SEVİNÇ, Asistan: Ezgi GÜLEN, Işık Kumanda: Yağız COŞKUN, Ses kumanda: Busenaz KARAKUŞ, Müzik & Ses düzenleme: Ege ERYILMAZ, Çağatay KARASU, Dans Koreografi: Caner KARADAĞ, Sahne Amiri: Volkan ÖZBAY, Dekor Tasarımı: Yahya AYALP, Nejat AYALP, Esinnur DURMUŞOĞLU, Kostüm Tasarımı: Hatice YİĞİT, Sahne arkası: Hazal AYALP, Bircan ARDIÇ, Afiş: Tamer Akçay, Sahne Fotoğrafları: Berke TOPUZ, Video - Teaser: Tahir ERKEN
Oyuncular: Mehmet Ali ÇETİNTAŞ, Umut Görkem DEMİR, Caner KARADAĞ, İbrahim SEVİNÇ, Volkan ÖZBAY, Merve PARLAK, Emre AYALP, Ezgi GÜLEN, Mehmet Akif TOSUN, Lara MUTLU, Özcan ÖZDEMİR, Duru Melek ÖZBAY, Ayşe ÜNLÜ, Murad ROVSHAN