Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Sahnede parlayan ‘yıldızlar’

Sahnede parlayan ‘yıldızlar’

Sahnede parlayan ‘yıldızlar’08 Haziran 2023 - 12:06
51.İstanbul Müzik Festivali önceki akşam özel bir konsere ev sahipliği yaptı. Eczacıbaşı Topluluğu’nun kurucusu Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın vefatının 30. yıl dönümünde, onun sanat dünyasına katkısının bugünkü temsilini başarıyla sürdüren genç sanatçılar Elvin Hoxha-Ganiyev, Nil Kocamangil, Melih Kara, Özgür Ünaldı, Gökhan Aybulus, İris Şentürker ve Ezgi Göktürk; “Yıldızlarla Bir Anma Akşamı” konserinde buluştu.
Seray Şahinler- Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı, 1987’den beri yaklaşık 200 genç müzisyenin eğitimine destek olarak müzik dünyasına yeni yetenekler kazandırdı. Önceki akşam AKM Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen konserde, geçmişte bu program sayesinde desteklenerek kendi kuşağının parlak birer yıldızı hâline gelen solistler ile günümüzde programdan faydalanan genç sanatçıların buluştuğu performans festivalin enerjisi en yüksek konserleri arasındaki yerini aldı.
 
Nejat F. Eczacıbaşı Vakfı Müzik Yıldızları Oda Orkestrası Elgar’dan Vivaldi’ye ve Bach’a uzanarak, enerjisi yüksek, dayanışması kuvvetli bir performansa imza attı. Berlin Filarmoni Orkestrası’nın asil üyesi olan Hande Küden de solist olarak Elvin Hoxha ile birlikte aynı sahneyi paylaştı. İkilinin orkestra eşliğindeki Bach, İkili Konerço, Re Minor, BMV 1043 adlı performansı ise görülmeye değerdi. Her ikisi de yurt dışındaki çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Sadece Türkiye’de değil dünyada da en önemli piyanistlerinden Gülsin Onay programın sonunda Bach/Vivaldi Dört Piyano için Konçerto ile sahnedeydi ve sahneyi genç meslektaşlarıyla cömertçe paylaştı. Onay’ın yeni yeteneklerin gelişmesine sağladığı çaba, genç sanatçıların sahnedeki performansı, moral ve motivasyonu geleceğe dair umutları perçinledi.