Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Scorpions 60. yılında İstanbul’da

Scorpions 60. yılında İstanbul’da

Scorpions 60. yılında İstanbul’da17 Ocak 2026 - 05:01
60 yıl boyunca rock sahnesinin nabzını tutan Scorpions, kariyerinin doruk noktalarını İstanbul’da kutlamaya hazırlanıyor. 24 Haziran’da BKM organizasyonuyla Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleşecek konserin biletleri satışa çıktı.
Suzan Somalı Sönmez
ssomalisonmez@gmail.com
 
24 Haziran 2026 akşamı, Boğaz’ın rüzgârı bir kez daha “Wind of Change” ile birleşecek. BKM Organizasyonu’nun imzasını taşıyan konser, Scorpions’ın altmış yıllık yolculuğunun İstanbul’da yeniden yazılan bir bölümü olacak. Ön satış döneminde yoğun ilgi gören biletler, grubun Türkiye’deki güçlü hayran kitlesinin hâlâ ne kadar canlı olduğunu kanıtlıyor.
 
Hannover’den dünyaya açılan yol
 
1965’te Almanya’nın Hannover kentinde kurulan Scorpions, Avrupa’nın rock sahnesine kazandırdığı en büyük miraslardan biri. İlk albümleri “Lonesome Crow” (1972), dönemin progresif rock etkilerini taşırken, kısa süre içinde grup sert riffleri ve melodik vokalleriyle kendine özgü bir kimlik yarattı. 1970’lerin ortasında “In Trance” ve “Virgin Killer” ile uluslararası dikkat çeken grup, 1980’lerde ise “Blackout” ve “Love at First Sting” albümleriyle küresel rock arenasında zirveye çıktı. “Rock You Like a Hurricane” sahneleri kasıp kavururken, “Still Loving You” milyonlarca dinleyicinin hayatına eşlik eden bir balad oldu.
 
 
Fotoğraf: marc theis art photography
 
Scorpions, bugüne dek 100 milyonun üzerinde albüm satışıyla Avrupa’nın en başarılı rock gruplarından biri olarak anılıyor. “Crazy World” albümünden çıkan “Wind of Change”, Berlin Duvarı’nın yıkılışına eşlik eden bir kült marşa dönüştü ve grubun müziğini politik ve kültürel bir sembole taşıdı. Dünya çapında listelerde zirveye çıkan bu şarkı, Scorpions’ın yalnızca bir rock grubu değil, bir dönemin ruhunu anlatan ses olduğunu kanıtladı. Echo Award, World Music Award ve Hollywood RockWalk of Fame yıldızı gibi prestijli ödüller, grubun uluslararası sahnedeki kalıcı etkisini belgeledi.
 
Scorpions’ın konserleri, yalnızca müzik değil, görsel bir deneyim olarak da hafızalara kazınıyor. Dev sahne prodüksiyonları, ışık şovları ve Klaus Meine’nin hâlâ genç bir enerjiyle yankılanan vokali, grubun yıllara meydan okuyan gücünü gösteriyor. Rudolf Schenker’in gitarı, Matthias Jabs’ın keskin soloları ve ritim bölümünün dinamikliği, her konseri bir rock ritüeline dönüştürüyor.
 
“Coming Home - 60 Years of Scorpions Tour”
 
Scorpions’ın Türkiye konser tarihçesi, aslında rock kültürünün şehirle kurduğu bağın da bir özeti. İlk kez 1990’da İnönü Stadı’nda sahneye çıkan grup, Berlin Duvarı’nın yıkılışının ardından “Wind of Change” ile dönemin ruhunu İstanbul’a taşımıştı. 1996’da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda daha samimi bir buluşma yaşandı; 2007 ve 2010 konserleri ise grubun yeni dönem şarkılarını klasiklerle harmanladığı güçlü performanslar olarak hafızalara kazındı. 2016’da KüçükÇiftlik Park’ta binlerce hayranı coşturan Scorpions, 2024’te aynı mekânda iki gece üst üste sahne alarak Türkiye’deki hayran kitlesinin hâlâ ne kadar tutkulu olduğunu kanıtladı. Şimdi ise sıra, 2026’da Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleşecek olan altmışıncı yıl kutlamasında.
 
 
Fotoğraf: Frank C. Dunnhaupt
 
“Coming Home - 60 Years of Scorpions Tour” ise grubun altmış yıllık mirasını kutlayan bir yolculuk. Bu turne, yalnızca geçmişin anılarını değil, hâlâ canlı olan bir enerjiyi sahneye taşıyor. 24 Haziran’da Beşiktaş Tüpraş Stadyumu, binlerce kişinin aynı anda “No One Like You”yu haykırdığı, “Wind of Change” ile birlikte tarihe tanıklık ettiği bir mekâna dönüşecek.
 
Scorpions’ın İstanbul konseri, kuşaklar arası bir buluşma, rock tarihinin canlı bir kutlaması olacak. Altmış yıl boyunca sahnede kalmayı başaran bir grup, şehrin kalbinde yeniden hayat bulacak. Bu gece, İstanbul’un müzik tarihinde unutulmaz bir sayfa olarak yerini alacak.