Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » “The Glass Room: Yanlış Bilgi” sergisi Ankara’da

“The Glass Room: Yanlış Bilgi” sergisi Ankara’da

“The Glass Room: Yanlış Bilgi” sergisi Ankara’da02 Haziran 2024 - 03:06
Dijital teknolojiyle ilişkimiz hakkında eleştirel ve proaktif düşünmeye davet eden etkileşimli sergi 1-5 Haziran 2024 tarihleri arasında Ankara Türk Amerikan Derneği’nde herkesin ziyaretine açık ve ücretsiz.
Teyit.org tarafından düzenlenen; bilgilendirici posterler, video animasyonlar ve etkileşimli uygulamalardan oluşan “The Glass Room: Yanlış Bilgi” sergisi “Yapay zekâ teknolojisi hayatımızı nasıl değiştirecek? Telefonumuzu elimizden bırakamadığımız için kendimizi suçlamalı mıyız? Şirketler kişisel verilerimizi paraya dönüştürmek dışında ne elde ediyor? Sosyal medya platformları ve teknoloji şirketlerinin yanlış bilgi problemindeki sorumluluğu nedir? Başka bir internet mümkün mü?” gibi sorulara yanıt arıyor.
 
 
Sergi kapsamında açılış günü düzenlenen “Başka bir internet mümkün mü?” panelinde Wikimedia Türkiye ekibinden Başak Tosun ve NewsLabTurkey strateji sorumlusu Ahmet Alphan Sabancı, Teyit’in eş kurucularından ve Yapay Gündem bülteni kurucusu Gülin Çavuş moderatörlüğünde internet ortamındaki haberlerin doğruluğu, sansür, yapay zekâ ve gelecek konularını katılımcılarla tartıştı.
 
 
İlk olarak 2020'de hazırlanan ve 2022'de güncellenen The Glass Room Misinformation Edition, sosyal medyanın ve internet bilgiyle kurduğumuz ilişkiyi nasıl değiştirdiğini araştırıyor. Ziyaretçilerini dijital alışkanlıkların bir vatandaş, seçmen ve tüketici olarak bizleri nasıl etkilediği konusunda bir keşfe çıkaran sergi kişisel verilerimiz ve mikro hedeflemeyle fikir, görüş ve davranışlarımız arasındaki ilişkiyi ve bunun arkasındaki iş modellerini inceliyor.
 
“The Glass Room: Yanlış Bilgi” sergisi Ankara Türk Amerikan Derneği’nde 5 Haziran tarihinde dek görülebilir.