Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Yıkım, yaratım ve dayanışma

Yıkım, yaratım ve dayanışma

Yıkım, yaratım ve dayanışma05 Şubat 2024 - 05:02
AICA Türkiye, 10 Şubat Cumartesi günü, 6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümünde “Yıkım, Yaratım ve Dayanışma” başlıklı online bir konuşma düzenliyor.

Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği Türkiye Şubesi  (AICA Türkiye), 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde, depremden etkilenen kentlerde yaşayan sanatçılar, kültür ve sanat emekçileri ve akademisyenlerle  “Yıkım, Yaratım ve Dayanışma” başlıklı online bir toplantıda 10 Şubat Cumartesi günü 14.00'te bir araya geliyor. 

Etkinlik, yaşanan felaketin trajik boyutunu, depremle ve sonrasında silinen hafızayı, depremi bizzat yaşamış ve sonuçlarına yakından tanıklık etmiş yazar, sanatçı ve akademisyenlerin gözünden ele almayı, o hafızayı yaşatırken geleceği beraberce tasavvur etmeyi öneriyor. 

“Yıkım, Yaratım ve Dayanışma”, halen deprem bölgesinde yaşayan sanatçıların felaket sonrası deneyimlerine eğiliyor. Buluşma, kültür ve sanat emekçileri için kalınan yerden üretmeye devam etmek ve her şeye rağmen üretmek yönündeki önermelerin olasılığını ve bunların yollarını beraberce tartışmaya davet ediyor.

“Yıkım, Yaratım ve Dayanışma” 10 Şubat Cumartesi,  14.00, Online

Konuşmacılar:Ali Uğur Ummo (Hatay Akademi Senfoni Orkestrası), Edip Yeşil (Antakya Sanat Derneği) , Hicran Aslan, İlker Cihan Biner¸ Kenan Nuraydın, Lal Laleş (Diyarbakır Edebiyat Evi), Merve Karataş (Nar Sanat), Mehmet Fahracı, Tuğçe Tezer (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi)

*Türkçe’den İngilizce’ye simültane tercüme yapılacaktır.

Meeting ID: 897 5256 1810

Passcode: 915528

Etiketler: 6 şubat  deprem  sanat