Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Jackson'ın kıyafetleri açık artırmada

Jackson'ın kıyafetleri açık artırmada

Jackson'ın kıyafetleri açık artırmada03 Aralık 2012 - 03:12
Michael Jackson'ın kıyafetlerinin satıldığı açık artırmadan Lady Gaga 55 parça alarak ayrıldıEfsanevi yıldız Micheal Jackson’ın kostümleri açık artırmayla yüzbinlerce dolara satıldı.

Jackson'ın "Bad" turunda
giydiği ceket
Koleksiyoncular arasında yer alan Lady Gaga, twitter hesabından, açık artırmada satın aldığı 55 parça eşyayı Jackson’ın ruhu, cesareti, sevgisi ve hayranları için özenle saklamayı planladığını duyurdu.

Müzayedeyi yöneten Darren Julien, Jackson’ın "Bad" albümü için çıktığı dünya turunda giydiği ceketin 240 bin dolara alıcı bulduğunu belirtti. Jackson’ın kristallerle bezeli eldivenlerinin her çifti 100 bin dolara satılırken, diğer ceketleri ve sahne kostümlerinin de 100 bin dolardan fazla fiyata alıcı bulduğu açıklandı.

Jackson’ın uzun süre birlikte çalıştığı tasarımcı Dennis Tompkins ve Michael Bush’ın ürünlerini içeren müzayedede 5 milyon dolardan fazla para toplandı. Hasılatın bir kısmı "Guide Dogs of America" ve "Nathan Adelson Hospice" adlı hayır kurumlarına verildi.